Het geschenk van goede werknemers

Kijken naar de Formule 1 leert hoe belangrijk teamwork is. Vier banden wisselen gaat tegenwoordig in minder dan 3 seconden. Een ieder heeft een taak waar anderen op kunnen vertrouwen. Kennis in combinatie met de juiste middelen en een goede organisatie, levert een geoliede machine op. Zaken waar elk bedrijf op draait.

De media staan er vol van. Na drie jaar van crisis tekenen de sociaal maatschappelijke gevolgen en de economische gevolgen zich steeds duidelijker af. Een van die gevolgen is, grote schaarste op de arbeidsmarkt.
Een goed lopend bedrijf ziet dan ook niet graag dat er expertise verloren gaat, met het vertrek van medewerkers. Het is echter onvermijdelijk dat werknemers vertrekken wanneer ze een leeftijd bereiken, die de mogelijkheid biedt om met pensioen te gaan. De uniforme AOW-leeftijd staat soms echter op gespannen voet met de wensen en behoeftes van zowel het bedrijf als van de betreffende werknemer(ster).
Wat te doen als werkgever, wanneer je ziet dat voor een deel van je werknemers de pensioendatum in zicht komt en je weet dat je daarmee veel expertise gaat verliezen?

Niet elk bedrijf heeft tijd, noch de mogelijkheid om nieuwe werknemers goed op te leiden en/of in te werken. Vertrek van medewerkers kan een behoorlijke ‘aderlating’ zijn voor het bedrijf. Compleet stoppen met werken klinkt echter ook niet voor iedere werknemer als muziek in de oren.
Recht op pensioen is bij wet geregeld, maar de wet biedt ook mogelijkheden om je werknemers met kennis van zaken nog even binnen het bedrijf te houden. Ga in gesprek met uw medewerker(s). Geef op tijd aan dat er de mogelijkheid bestaat van, een beetje met pensioen en een beetje doorwerken.

Veel oudere mannen en vrouwen zijn gezond en vitaal. Zij kunnen een grote bijdrage leveren aan bedrijf en maatschappij. Uiteraard zullen zij hun wensen hebben, dus pas de omstandigheden in overleg aan; denk daarbij aan minder uren, flexibeler en (mogelijk) met minder verantwoordelijkheid.
Stem uw personeelsbeleid af op onze nieuwe tijd, waar met het gezond ouder worden er grote sociale, maatschappelijke en economische kansen liggen. Het zal bedrijven nieuwe mogelijkheden geven dit te kunnen faciliteren en om te zetten in een personeelsbeleid passend bij deze ontwikkelingen. Voor u als werkgever bieden die mogelijkheden een voortbestaan met medewerkers die u niet graag ziet vertrekken, wanneer zij de pensioengerechtigde leeftijd hebben behaald.

Wij gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden van doorwerken na de pensioendatum met u te bespreken. Uiteraard begeleiden wij uw medewerkers bij het maken van de juiste keuzes.
Een bedrijf groeit met de juiste mensen. Verlies geen goede kracht met kennis en ervaring. Ga in gesprek, laat Pitaal helpen. Samen komen we uit op een gewenst personeelsbeleid.
Goede, loyale werknemers zijn een geschenk voor het bedrijfsleven.

#Pensioen #Pensioenadvies #Pensioenadviseur #PensioenadviesDeventer #PensioenadviesApeldoorn #PensioenadviesZutphen