Het Monitoren van nieuwe Wet en Regelgeving

Pitaal houdt u graag op de hoogte van de actualiteiten omtrent pensioenregelingen.

Onze levensverwachting is behoorlijk gestegen.
Zo zal de pensioenrichtleeftijd van de Nederlandse bevolking met ingang van 1 januari 2018 verhoogd worden van 67 naar 68 jaar, omdat in Nederland de AOW-leeftijd en de pensioenrichtleeftijd sinds 1 januari 2014 gekoppeld zijn aan de levensverwachting.

Het gevolg kan zijn dat uw pensioenregeling hierop moet worden aangepast, want u kunt te maken krijgen met de versobering van het fiscale kader én met nieuwe premiestaffels.

De meeste pensioenuitvoerders gaan nu aan de gang met de belangrijkste wettelijke wijzigingen en zullen u naar aanleiding hiervan een voorstel doen. Sommige regelingen zullen namelijk fiscaal bovenmatig worden. Om dit op te lossen zal de regeling in een ander fiscaal regime geplaatst kunnen worden. Indien dit het geval is, zal er een toets op bovenmatigheid plaatsvinden!

Veelal zal de oplossing erop gebaseerd zijn, dat deelnemers min of meer hetzelfde pensioen blijven opbouwen en de kosten van de werkgever en werknemers gelijk blijven.
Dat zal echter een ‘standaard’ oplossing zijn en mogelijk ligt, in uw geval, een keuze voor een alternatieve oplossing meer voor de hand.
Uw pensioenuitvoerder zal u vragen om voor een bepaalde datum, ergens in het najaar, op het voorstel te reageren. Voor een tijdige en juiste implementatie én communicatie naar uw medewerkers is het belangrijk, dat u hier op korte termijn naar laat kijken.

Met onze relaties voert Pitaal hierover een monitorgesprek om te zorgen dat zij goede begeleiding en het juiste advies krijgen om hun regeling aan te passen.
Zorg dat u als werkgever grip houdt op de pensioenmaterie en voorkom daarmee onaangename verrassingen, want niet alleen de pensioenregeling moet worden aangepast, maar het hele arbeidsvoorwaardelijke spectrum beweegt mee.
Wij adviseren werkgevers dan ook om andere relevante betrokkenen zoals HR, de OR en financiële en actuariële adviseurs vanaf de start bij het proces te betrekken.
En dan alle neuzen dezelfde kant op graag!

Zijn er vragen? Neem gerust contact met ons op, want daar zijn we voor.