Pensioenleeftijd naar 68

Wij in Nederland kunnen heel blij zijn. Onze levensverwachting is behoorlijk gestegen.
Velen van ons zullen in goede gezondheid een zeer respectabele leeftijd halen.
Het zal u waarschijnlijk zijn ontgaan, maar Pitaal heeft 6 juni jl. een klein intern feestje gevierd, met een taart en daarop een mooi gekleurd kaarsje. We bestaan alweer een jaar!
Als gezond bedrijf, gaan ook wij voor die respectabele leeftijd!

Het leven mag langer duren en mag meer zijn dan werken voor inkomen, maar … de gestegen levensverwachting heeft ook een minder ‘zoet’ randje, dat heeft u vast al via de media vernomen.
Zo zal de pensioenrichtleeftijd van de Nederlandse bevolking met ingang van 1 januari 2018 verhoogd worden van 67 naar 68 jaar.
Per 1 januari 2018 wordt het Witteveenkader (genoemd naar prof. J. Witteveen) verder beperkt. Een automatisme dat voortvloeit uit eerdere wetgeving.
In Nederland zijn de AOW-leeftijd en de pensioenrichtleeftijd sinds 1 januari 2014 gekoppeld aan de levensverwachting. De pensioenrichtleeftijd is de leeftijd tot wanneer je maximaal pensioen kan opbouwen. Het Witteveenkader is de begrenzing van de fiscale faciliëring van de pensioenopbouw en werd ingevoerd in 1999.

Er komen dus weer de nodige wijzigingen aan, die doorgevoerd moeten worden om uw regeling te laten voldoen aan de nieuwe wetgeving.
Voor ons is dat gesneden koek en wij zullen u hier binnenkort, uitgebreid over berichten.
Langer doorwerken is niet voor iedereen een ‘zoet’ vooruitzicht, maar als er bij pensionering niet hoeft te worden beknibbeld op koffie mét een koekje, dan is het goed terugkijken op een werkzaam leven.

We gaan er samen mee aan de slag.